thebarneys.reismee.nl

Dag 5 Titusville-Ormond Beach (een space dag)

“s Ochtends de gebruikelijke routine en dus weer om 6.30 uur wakker! Niet erg want vandaag naar Kennedy Space Center (KSC). Na een ontbijt en spullen inpakken snel op weg. Na 15 minuten rijden om 8.55 uur vooraan parkeren en na een exorbitant bedrag betaald te hebben mochten we naar binnen. Wim herinnerde zich nog de de spaceshuttle experience waar Miran 10 jaar geleden niet in mocht omdat er wat in haar buikje zat. Gelijk daar maar heen omdat het daar vast wel druk zou worden. Bleek echter de moderne versie te zijn en een stuk minder indrukwekkend. Maar goed, we zijn er nu toch dus door naar rocket garden, waar veel raketten staan opgesteld staan die ooit gebruikt zijn door NASA en aansluitend een imax 3 D show over het verblijf in een spaceshuttle en ruimtestation ISS. Heel indrukwekkend. Hierna tijd voor een ijsje met M en M 's . In de folder lezen dat de 10 jaar oude experience toch nog bestond dus vragen waar dat was en ja hoor, nadat we onze spullen in een kluisje gelegd hadden mochten we na een uitgebreide briefing aan boord van de shuttle simulator. In 10 minuten naar de ruimte gaf veel gegil en zelfs een traantje bij Serena. Mart en Wim wilden nog wel een keer maar dat mocht niet. Met de bus het NASA terrein verder verkennen en leren waarom de lanceerbasis juist hier gemaakt was. (weet iemand dat?). Via 1 van de grootste gebouwen ter wereld en diverse lanceerplaatsen naar een hal waar o.a. de oude Atlas en Atlantis raketten aan het plafond hingen. Hier lunchen en letterlijk de maan aanraken, er lagen stukjes tijdens missies meegebrachte rotsstukken. Al met al indrukwekkend genoeg voor Mart en Serena dat ze beiden een spreekbeurt over Florida willen gaan houden. De bus terug naar het visitors center en op pad naar Ormond want er moest gesurft en gezwommen worden. Ook hier geen weg is saai. Opletten op de gators, roofvogels, vogels onderweg! In Ormond hetzelfde hotel als 10 jaar geleden: BestWestern Castillo del Sol, riante kamer en vanaf het balkon een blik op de zee. Via “ons” zwembad liepen we zo het strand op, goed weer dus surfen maar. Wel oppassen voor overstekende auto's en fietsers op het strand (dat is hier heel normaal). Ook hier weer pelikanen achter elkaar aan zwevend boven het strand. Mooi om te zien. Onderweg naar Ormond hadden we een outlet gezien (Tanger) die nieuw was. Serena en Mart wilden perse na het avondeten daarheen (van wie zouden ze dat hebben???) dus na een snelle douche en eten bij de Chili's (voor herhaling vatbaar) naar de Levis's store alwaar de Barneys zeer goed geslaagd zijn. De nieuwe koffer kan alvast een beetje gevuld worden. In het donker naar huis en onderweg genieten van de mooi verlichte kustweg naar Daytona toe. Miranda heeft alvast wat leuke state parken voor morgen uitgezocht dus na het surfen en zwemmen in de ochtend hebben we weer genoeg te doen en zoeken we het natuurschoon weer op!! Nog even voor de slimmerikken: van wie is de uitspraak “ if we choose to go to the moon we go to the moon”?




Reacties

Reacties

Sophia

Hallo daar,
Interessant dagje dus,
Leuk dat de kids daar een spreekbeurt over houden,
een teken dat ze het leuk vonden toch ??
Toch met z'n vieren geweest begrijp ik.
Dus weer druk de dag door gekomen.
Verder weer een fijne dag gewenst.
Sophia

Marjon

JFK....... ??

Paul

Oh Kennedy bedoel je of ‘you decide to go to.... van Pink Floyd?

Paul

Sorry Marjon, je was eerder zag ik net ??

Wim

Slimmeriken dus. Goed hoor.

Paul

Betreft de eerste vraag waarom in Houston Texas an cape Canaveral. Ik dacht dat het met de aantrekkingskracht van de aarde te maken had en zo minder brandstof nodig.

Tinus

Alleen papa's weten dat toch?.....

Tinus

Tinusville o nee cape carneval ligt dicht bij de evenaar.Proef raketten konden richting de alantische oceaan afgevuurd worden.
Neer storten zoals op ciuad nogwat kon niet meer gebeuren.
In het begin hadden ze last van de deining die boten veroorzaakten.
Ondanks het gevaar op orkanen was dit een ideale plek.
Heb spreekbeurt op school gehouden ooit eens......

Jacintha

Ik wist de antwoorden ook...maar de anderen waren mij vóór!!!?

Wat heeft iedereen toch me dat technische en dure gedoe...
Gelukkig gaan jullie morgen weer de natuur in....GENIETEN!?

Wim

Wat knap van jullie allemaal. Ik wist dat niet hoor

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!